riante tuinen

Riante tuinen

Foto's ware grootte - copyright Marianne Majerus. Project in samenwerking met eigenaars, architectenburo Robbrecht en Daem en collega Dominique Eeman.

Door de architectuur van de woning waren we aanvankelijk geneigd de beplanting sober te houden. De eigenaars wilden echter net heel wat kleur (vrolijkheid) in de tuin. Dit komt nu vooral tot uiting in de achtertuin. De voortuin bestaat uit overwegend siergrassen en volumes van groene beuk. Enkele mooie Pinussen zijn niet vreemd aan de omgeving.

Dit tuingedeelte is nog eerder sober gehouden. Hier Sesleria autumnalis als siergras met als bloeiers o.a. Echinacea 'Virgin', E. 'Augustkönigin', Solidago ohioensis, Coreopsis 'Moonbeam', Vernonia crinata en Agastache 'Black Adder'. Hier wordt gespeeld met nuances van groen.

De eerder sobere voortuin met Carex 'Kyoto' als wintergroen gras. Een grote partij Hakonechloa macra wiegt mee met het zeebriesje, ze verkleuren ook mooi in de herfst en blijven aantrekkelijk tijdens de winter.

Kleurrijk bordertje op helling. De kornoelje (Cornus chinensis) bloeit al vroeg samen met de Euphorbia. Hier Persicaria 'Firedance', Anemone 'Königin Charlotte' en Perovskia 'Little Spire' als bloeiers later op het jaar.

Op deze beschaduwde helling staan o.a. Carex lenta 'Osaka' (groenblijvend Japans siergras met olijfgroene bladeren) en Aster divaricatus 'Eastern Star'. Deze laatste kan wel heel wat uitzaaien op zandige grond.