mobiele fruitpers

Mobiele fruitpers Beernem

"De Mobiele Fruitpers" is een dynamisch bedrijf uitgebaat door jonge mensen met een heldere kijk (vandaar het fotomateriaal met mist...). Ze persen ter plaatse en op verplaatsing in Vlaanderen. Vooral september en oktober zijn de drukke maanden waarbij het een komen (met fruit) en gaan (met sap) is. Op de plaats van het gebeuren is er een brede border met vaste planten en siergrassen die dan ook vooral op hun mooist zijn : verkleurende miscanthussen, asters, zonnehoeden en persicaria's.

De binnenkoer van de boerderij ('t Groot Kerkegoed) is wat meer hedendaags maar blijft sober. Er stonden reeds enkele fruitbomen in het centrale gazon, met de herinrichting van deze ruimte komen die nog meer tot hun recht.
in de brede borders staan er Miscanthus, Panicum, Kalimeris en Eupatorium. Onder een grote notelaar en appelaar massa's lente-bloembollen.

Ten zuiden van het woonhuis zelf is er een ruim terras met grote betondallen in verschillende formaten. Brede voegen laten toe dat er heel wat uitzaaiende bloemen en kruidenplanten kunnen groeien. Hierop aansluitend is er een brede bloemenborder met een groot kleurenpalet. Naar het zuiden toe is er een hectare-grote bloemenweide die aansluit op een kronkelende beek; een natuurgebiedje op zich.